onsdag 7 september 2022

Jordiga skor av!

Det var i rätt tid, som vi plockade lingon. Lördagen må ha varit fin, men då rensade vi och frös in de 13.5 litrarna. 


Redan på söndag, var det åter frost och nollgradigt! Det är inte bara här i norr, utan stora delar söderut är också frostnupna. Solen skiner dock, och arbetstemperaturen känns behaglig. Hjälper Rune med jord till gräsmattan, innan det bakas lyckad rulltårta inne hos oss och görs utflykt till Skalmsjön. Ett snabbt kallbad på kvällen piggar upp, innan glass med hjortronsylt!


Innan måndagen stängs avfuktaren av i källaren. Dels är röten över, men så stiger elpriset 400 procent! Vi skall ju vara solidariska med skåningarna, sedan skog, vatten, malm, utbildade och utsikt tagits ifrån oss! Samma syn på norrlänningen, som på samer dess förinnan. Nåja, det kommer in nio liter svarta vinbär i frysen.. de behöver elen. TV-tittandet kan dras ner till ett minimum, med det utbud som ges!


Den sjätte blev en normalfin dag. Överraskar Rune med en kärra jord, innan jag öser upp en ny till min gräsmatta. Lennarts snödumpning har satt sina spår, genom åren! Efter lunch, får hunden följa med mig och moder på cykeltur, till Norrsjön. Lagom innan trekaffet! Känns skönt, att gräset lugnat ner sig.. Det blir tid till småpyssel, så som  utsågningen av en stövelknekt.


Lill-lördag är lätt mulen, men skön. Knekten sågas, borras och målas, för att kunna användas ett tag. Sedan går det väl att fixa till en del ytterligare..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar