söndag 25 september 2022

Bakmaskin & vinterhoj


Sommarsakerna börjar försvinna från träd-gårdarna, i väntan på lövrusket. Gräset klipps kort, för att slippa mögelpåväxt. Mossa och vanlig svamp ser sin chans. Krusbären blev aldrig goda, utan slog snabbt över till att smaka tulpan-vatten! Hur gärna vi än vill äta de snyggingarna!



Vädret och lövkronorna gör hemfärden njutbar. Inte för mycket solvärme. Baksätet är fyllt med bärväskor, som landar i mammas frys. Vi äter lunch hos henne, på tisdagen. Tar igen oss,  som vi kommer hem. 

Onsdag köps det falukorv och köttfärs på lågpris. Vem vet vad mat kommer att kosta? Eller om internetbanken fungerar i morgon? Bäst att ha hemma. Hetsen kring Covid dog bort och folk trängs fräckt, som tidigare! Särskilt de massavlade, som saknar känsla för Sverige och svenskarna. Känns säkrast att ta emot en 4:e vaccinations-dos? Få det senaste! För allas skull. Samtidigt rätta till i vaccinationsbevisen, ifall det skulle frågas efter? Det är snabbt ordnat! 

Torsdag innehöll både disk, tvätt och golvtork. Den där instängda grannlukten är inte rolig att komma hem till.. Lederna är si så där.


Med allt husligt på torsdagen, var jag och hunden värda lite motion på fredag. Hem kom 180mm broms-adapter, standard-kedja och Runes frysklampar. Sprutan känns i kroppen! Bastun var skön att ta till på kvällen. En bra start, på en trevlig helg.


Jo, bakmaskinen var det. Vi hade en på nittiotalet, som vi nötte ut! Med höjda matpriser, kanske det är idé att baka igen? Butiker gapar tomma på folk och intressanta varor. De beställer hem, precis som vi, över internet. På onsdag väntar jag på ny maskin. En OBH Nordica.

I morse hade det regnat? Blev ekring, spelkort och korsord inomhus, till att börja med. Var ut helt snabbt, och kom in till bajs i hallen! Bara att städa, igen.. -Tikar på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar