fredag 2 september 2022

Frostig älgjakt väntar

 Den 27:e var blåsig och grå. Kroppen ville inte särskilt mycket. Korsord från facket eller hyresgästföreningen fick duga. På kvällen tittade Jea förbi, innan hemfärd. 

Söndagen var soligare, när det promenerades längs ängarna och tillbringades tid med grannarna på gården. Skall de stunderna bli denna sommars behållning?

Packar bilen inför stugvistelse och äter lunch hos moder på måndagen. Ovetande om det rån som begåtts i min närhet..Surrar bort en stund hos Cykel och Moped-handlaren. Sen utekväll, med fler grannar👨‍👩‍👦‍👦🙋🙆‍♀️.


Tisdagen är åter mulen. Moders vinterhoj hämtas upp, och byts hjul samt växelsystem på. Inbegriper även navdynamo, i ett något kantstött hjul.. Får leta 622-fälg!


Sista september bjuder på cykeltur under hotfullt mörk himmel. Vi kör upp till stugan, längs en våtrandig väg. Plötsliga skurar, av och på. Väl framme möts vi av en granne som gräver om gräsmattan, för att återställa efter Vattenfall.. Han har tröttnat på att kastas omkring på gräsklipparen! Själv monterar jag 203mm bromsskiva på Scott Aspect, 26". Innan kvällen nystas en yllehärva till vantstickning.

Första september klipps hela gräsmattan. Blir det fler gånger i år? Vinbären sitter fortfarande fast på sina hängen, och är rejält sura! Vi beslutar att kolla av lingonen, innan älgjakten startar på söndag.. Sjön ser lockande ut, men värme saknas, under kvällssolen.


Fredag morgon, den andra september. Vad är det som möter ett morgontrött öga? Nollgradigt och frostvita gräsytor! Vi skall ju ha höstgalna getingar.. Det fick bli invigning av sticksågen, till att såga ut en skat-vindflöjel nere i källaren. Mysigt med en snickarbod igen.. 


Efter lunch hämtades drygt 13.5l  lingon hem från skogen. (Rensat) Där är gott om bär, men mognadsgraden är ojämn. Thailändarna tvingar oss dock att plocka, allt tidigare.. Hej då, allemansrätt! Återstår Fia-spel..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar