onsdag 12 oktober 2022

Nattkylan tar över

Vi har hunnit hämta intryck, av att hösten infunnit sig. Sett färgerna och andats in dofterna, vid våra utflykts-sjöar. Lillstugan får förbli i fint skick.  Vädret är fortsatt ostadigt och man får passa på, när det är fint en stund. Klockan halv fyra på morgnarna är stjärnhimmeln helt underbar! Det gör inget, att svalkan fått en kissnödig.. Glass är ändå lika gott till hjortronen!

I fredags bakades filbröd, att ta hem. Blir bäst i gammal ugn, medan regnet hotar utanför.  Fortsätter med ytterligare 7mm regn på lördag, till tjockpannkaka som växer på plåten. Det hanns med en sista cykelutflykt, med nya bromsar och däck. Badbryggan drogs upp, precis när vi var på väg åter. Det finns ingen smidig återvändo längre, från kropps-stanken! Att vada ut, bränner för plågsamt.


Söndag rensas det mörkmogna lingon, till julens dessert: vattlingon! Sedan var det tid att för-packa allt i frysväskor, innan nedstängning, promenad genom förfallet och hemfärd. Blomman hänger med än! Sommaren som 50-åring är slut. Fortfarande lika ensamt i livet. En tillvaro med ryss-skräck, energi-skam och utanförskap.

Tankar telefonen och blåser vattnet, innan en fin hemfärd. Bilen ställs nytankad i sitt murade varm-garage. Förhoppningsvis skyddad från polisens eldfängda klientel.


Hemma i lägenhets-värmen, utses jag till hundrastare hos grannar. Vet inte ifall det är ett OK, eller socialsänkande SD-jobb? Inte alla duger till det. Kommer det att betala framtida 1200:- lyx? Tveksamt. Missar ännu en handgjord 91R. Med lite effektiv bokföring, black friday-rea och dubbla hundvakter, kommer det faktiskt hem cykeldelar för 2400:- fullpris.. Bonus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar