onsdag 26 april 2023

Snö till sommardäcken

Fortsätter att gå ut med Myzan på förmiddagarna. Tog vara på de fina dagarna vecka 16, med mycket sol!  Cyklade iväg för hundens glukosamin, bloggade undan och betalade elräkningar via WiFi. Kom hem lagom till ugnsgratäng i utegruppen!

Onsdagen var lika fin, med bra träff ute på gården.

På torsdag ville inte nacken riktigt vara med, men Dentastix och fartig ringklocka från ÖoB cyklades ändå hem. Klockan till granne med trippel-diskbråck. Seg vinst för SAIK, mot Växjö. (Där gick det fortsatt utför..)


Fredag var det tid för röntgenkontroll hos tandläkaren, hos Smile. Kanske bättre än förväntat, efter 20 år? Felvuxen visdomstand skall bort, och granntanden behöver lagas. I övrigt handlar det fortsatt om min nacke, och gnisslande av framtand.. Kan bli bettskena om nätterna? Vad kalaset kostar i slutändan vet jag inte än. Det skall ändå göras! Grannarna väntade hemma, med morotskaka och lakrits-pipa ute!


Ja, där vände allting. Solen gick och gömde sig. Lördag blev seg, mulen och snöig! Precis när Biltema sålt slut på alla cykelringklockor, gör snön alltså sitt återtåg! Söndagen blev helvit. Kroppar hänger inte med i växlingen.
Måndag bjöd på sovstund mitt på dagen. Inte likt mig! Joffi är nu lös i magen ett par dagar..

Även tisdag förblir kylig, med snö. Hunden får kuta ur sig till ÖoB, för ännu en ljudande "ringblomma". Åt Myzan-matten denna gång. 

Belönades med krogpytt och två numera sällsynta hönsägg! (Förpackningsindustrin har brunnit). Så där håller vi på och busar, grannar emellan. Så mycket trevligare, bara solen återkommer...

Idag blir det dock bara Myzan, och kanske ett Rebuy-besök för vägavgift och blogg? Granne levererar kyckling-klubba med salsasås, följt av en stooor cookie genom dörren. Det regnar för fullt, medan slasket ligger ojämnt och halkigt trampat på gångbanorna. Många bilister  bytte till sommardäck 15/4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar