måndag 18 september 2023

Avrundning?

Det var ju inte slut på torsdag, senaste inlägget! Potatislandet vittjades, på några kok (ca 3kg). Där finns en del att förbättra, med mer sand och luft! Jorden som flyttats från en ogräskulle, hade med sig en del knäpparlarver, som också tycker om potatis..  Får rensa och blanda i matrial nästa vår. Roligt projekt hur som helst!

Trapphusfönstret uppe fick sig en andra strykning linoljefärg på bottenbrädan, så där får vara fräscht ett tag till. Gick bra att stå på brandstegen. Varmsvettig av spänningen, blev det ett lätt sagt upp-piggande kvällsbad i sjön efteråt!  Varit flera frostiga morgnar. Benen protesterade.



Vi hinner få känna hösten i år. Gråkalla morgnar. Är inte så mycket mera vi kan göra? Kaffebönor mals upp, på fredag morgon. Vinbärsbuskarna står redo, att tömmas på sura och beska bär.. Till vad, det vet vi inte riktigt än? Saft vill man skall vara god! -Det får duga med att trädgårdsslangen rullas undan och en pinne blir täljd till ena LED-lampan i staketet. Vilket ackord! Kungen hyllas vidare, för sitt..


Skall vi nu minnas fina stunder av den här sommaren, må vi komma oss ut när vi kan. Det blir cykelturer till fiskestugan och mer lingon från skogen. Sex rensade liter åt Gh's mamma. Betydligt blötare bär nu, än när vi plockade åt oss. Gott fika i vindgömslet.


Igår festade vi loss ordentligt, på årets andra burk surströmming! Till det bjöds Rovågern-lök och egen färskpotatis. Fint skall det vara på klämman.


Via Swish handlade grannen en blå flanellskjorta åt mig, och i gården intill blev det en stunds hundgårds-prat. Innan blomfrön samlades in i dimman. Tid att sitta still, vid utflyktsmålet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar