torsdag 14 september 2023

Frost i gräset

Helgen som passerade var varm och inbjöd till svalkande bad. Nämnde 23 grader på lördagen och hade en efterflåsig hund på söndagen. Fortfarande tolvgradigt, när de stora fönstren putsades nere. Relativt torrt och urblåst, klipptes gräset på näst kortaste läget. Blev  riktigt gosigt att gå på! Även om man inser att det till stor del är mossans förtjänst.. Det ser grönt och frodigt ut!  Lite påstressad av uteblivna sommardagar, får trapphusfönstret sig en strykning på nedre brädan. Ovisst hur många ljumma dygn vi får?



Redan måndagen blev regngrå. Gick mest åt till mat, fika och spel. Skadade inte heller med lite återhämtning av kroppen!

Ute besiktar den vilseflyttade nötväckan mina nya holkar! Sticker grundligt in halva kroppen, och undersöker även konstruktionen från undersidan! Vilka bohålor..  Även jag blir lite huslig, och startar dammtorkning i bokhyllan. Ett lugn, innan resten går till motorsågs-start vid lupinfynd, mobilhjälp och teorier om vattnet hos grannen.. Det blev inte bra ändå.

Dubbla program (Tronen samt Kungen och jag) på TV, försöker få oss att känna empati för Tjabo. Skulle väl vara för att allt är så totalt onödigt!


Tisdag duggar det försiktigt och luften känns skön.  Hunden har hunnit vila upp sig ett par dagar, och är pigg på ny utflykt! Vi har inte så mycket annat för oss, när grannen blockerat min båt.. Sopar undan på nedervåningen, medan nymalet thermos-kaffe droppar färdigt. Så hanns det med fönsterputs borta vid favoritkojan! Björklöven längs vägen har redan hunnit gulna, på knappt en vecka? En fin tur. Väl hemma, ökade regnet. Vi kunde lugnt sitta och avnjuta nybakad rabarberpaj med vaniljsås..



Konstigt vakuum under onsdagen? Den var ju skön, men vi saknade fart. Dög så fint att bara sätta sig. Titta på det oväntat halkiga gräset. Plocka lite med kattfots-ruggarna och uppstickkande tofsar. Grannfrun ringde, för att prata för sin man.. och höra hur det var där? Ja, det är som det är.. Höst.



Ihållande frost på morgonen. Nollgradigt på bron.  Tror det blivit dags för potatisen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar