lördag 9 september 2023

Holmen älgmassaker


Onsdagen den sjätte hade vi tio grader på bron, när vi började. Sol och blåst torkade snart upp nattfukten. Ett läge så pass som något, att åtminstone få rödfärg på den räddade porten till solhörnan. Skönt att få något gjort. Att vara utomhus, med solsken. Äntligen blir det något av rabarberstjälkarna också! De hör sommaren till? En rabarberpaj, som variation till krämen..


Fem grader på torsdag morgon, trots dagg. Sjön ligger spegelblank. (Vid kusten är det elva grader.) Rune hade sönder drivremmen på sin klippare, och utan hjälp hade han legat fastklämd mellan klippare och lastramp... Det håller på att hända för mycket där. Jobbiga motgångar!


Moder, hunden och jag tog oss en dag i bärskogen. Inte för att vi saknat bär, utan för att där är trivsamt! Hunden får röra på sig intill cykeln! Vi fick ändå ihop en kasse lingon. Tre liter rensades ute i solskenet, som vi kommit hem på tomten igen. En aktiv, varm dag. Avrundad med ett "Det sitter I väggarna", från Obbolla denna gång!



Tomma på överskottsenergi, mötte vi en varm, allt soligare fredag. Ytterligare tre liter lingon rensades. Dessa kokades det sylt av på en gång! Behöver utrymme i frysen.. Joffi hjälper till så gott han kan, när kyckling rensas! Känner panikartat att jag inte ids prata bort dagen. Tjugoen grader i skuggan, är mer än vi vant oss vid i sommar! Skönast att bara få vara. Bylagets 15 älgjägare har i år en tjur plus en liten kalv att dela på, sedan Holmen bedrev sin älgmassaker. (Tog ut 12 gånger det tilldelade antalet älgar i området!?)


Lördag unnar vi oss en kort, varm tur till partyflotten, för ett trefika. 23 grader i skuggan! Det kunde ha fått bli sommar tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar