måndag 1 juli 2013

Nyttig och fin söndag

Tog tjuren vid hornen, och rullade ner till gamla bettan. Den vill plötsligt helt enkelt inte starta mer? Startmotorn snurrar på, stiften är så torra och fina, och gnistan finns där. Men inget morr! Vet inte riktigt var soppan är.

Med det läget konstaterat, blev det mat och social-surr med moder. Följt av ett upplättat besök hos mormor! Behöver verkligen stålsätta sig innan, numera. Allt är så negativt och självupptaget. Har aldrig visats hänsyn mot ngn. annan, tidigare.. Inga positiva ord. Men efter några senare uppvaknanden, över var hon egentligen har sina barn, är hon nu mera skamsen och mjuk ibland. Med fokuset kvar vid egna jaget. Tycka synd om..
Vi försökte hålla samtalen kring hunden, huset, och så bjöd jag på lite flyguppvisning i lägenheten! :D  Hon var fascinerad av litenheten, och hur pass bra det fungerade. Kunde inte riktigt greppa, att där fanns filmkamera också ombord? Huset på bild, frågade hon efter färgen på. "Snart får man avyttra.."

Jag kunde ta det trista besöket idag, på vinst o förlust, då jag hade kvällen trevligt planerad redan! Blev en trivsam promenad, där en energifylld väninna fick ventilera arbetsdagen lite, innan vi frossade lös på bakelser, melon och jordgubbar ute på gården. Hunden fick vara lös med sin frollic-boll! Det var helgen..
Nu återstår härliga drömmar och en ny vecka och månad! Juli... Är det kanske nu solen kommer till stugan? :)  By-loppis och marknader. Övernattningar intill fiskevatten. Färdigställande av kök. Utbyggnad av rabatter? Det kan bara bli bra!


4 kommentarer:

  1. Ja jag har också börjat efterlysa solen . Dom här sol somrarna som vi är lovade varje JÄVLA år dom kommer ju inte. Minns inte senast det var fint väder ute iaf 2 dagar i följd. Man börjar bli väldigt deppig. I synnerhet då faderskapet har planerat en uppsjö av projekt vid sommarstugan !!

    SvaraRadera
  2. Det är det svenska ordet LAGOM, som ställer till det. ;)

    SvaraRadera
  3. Lät super gott med frukt och bakelser :D nyttigt med frukt iaf!
    Trevligt att prata lite kort idag. Hoppas ni får det fint i stugan. :) Mysigt med rabatter och friluftsliv... Önskar jag hade ett hus på landet...men det lär va mkt jobb har jag hört...så väntar tills jag har råd med hemhjälp ;) eller hemtjänst! hihi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Föredrar att spara tid, framför pengar till RUT. Hon fuskar så rysligt!
      Med ROT är det en annan femma. Där kommer frågor om egen säkerhet, garantier, redskap och kunnande in.

      Nej, ser man att engagemang blir för tungsamt, är det lugnast att hyra/ låna. De gånger man vill.
      Samma sak med det mesta som kräver underhåll! :p Alternativt handla tillräckligt billigt, så man har råd att köra det i botten. Själv köper jag oftast för gammalt, och renoverar upp för mycket. Oavsett vad! Tycker det är roligt, intressant och dumt. Hrm...

      Radera