måndag 3 mars 2014

Åh neeer igen, Berghems äldreboende

Tur att mjölken tog slut, så att det märktes att personal snott hela matleveransen! Tack för det, Berghems äldreboende! Synpunkterna hopar sig. Det lär inte bli ett tack i döds-runan!
Samhall har gjort sin del, med dubbla avcheckningar när de lämnat ifrån sig vid boendet. Antagligen har ngn. tyckt att det inte skulle märkas, och att hon ändå betalar. Jag var tidigare tvungen att märka ett gäng ill-gröna pennor åt henne, för att besökare skulla kunna skriva sig "hörda". Personalen hade burit bort samtliga hennes pennor. Inga dricksglas finns kvar. Man har även lånat av hennes personliga medicin, för att lösa problem i rummet intill! 
"Trygghetsboende"!? -Med söl-fläckar att halka i, och öppnade matpaket i värmen. Smörklumpen endast ditslängd på smörgåsen. Mormor togs på promenad en gång i somras. Sitter annars konstant i nattdräkten, ingen rehab efter fall. Nog är det illa nog. Blöjbyten görs för helt öppna dörrar, ungefär som när hantverkare invaderat lägenheter. Toaletten används som ett upplag, redo att rasa över näste besökare.
Nyss presenterade man som nyhet i tv: Fler dör, om man inte har sjuksköterskor i lasaretten! Vilken aha-upplevelse. Dumsnåla eländen! Hur lång tid tar det att vända på utvecklingen igen? Hur mycket hann gå förlorat?
Skulle önska att mer ansvar las på varje anställd. Inte fler personer per anställd!? Som det nu är, så sätter man de med lägsta visade vilja till prestation, på de arbeten som i praktiken närmast påverkar andras liv: I brist på annat jobb, blir man busschaffis, eller kringhoppande vårdare! Eller så hamnar någon omotiverad typ att hålla rent kring toaletter och matsalar.. Med fart i fel system, som följd! Samma lön för allt utfört arbete, och så sätter vi personer med genuint intresse, där de hör hemma. Skippa arbetslösheten. Det skall inte krävas girighet och brist på självkritik, för att kunna bli politiker!

Nu först vaknar Berghems trygghetsboende över att de burit ut mormor, kilo för kilo. Vi har påtalat det i veckor! Ingen åtgärd: Hon är ju gammal! 
-Det är alla som bor på ett äldre-boende? Prata inte om trygghet då.
Ättestupan var human, mot för det vi blundat fram.



Man kommer inte att skicka henne på sjukhus för dropp. Tydligen är det så att hon får skylla sig själv, då hon inte gillat den o-aptitliga hanteringen. Hon är fullständigt borta, och ej att nå ikväll. På ett helt pensionärshem, går det två nattpersonal! 

Mormor fick somna in i kväll. Skönt att hon slapp en till sommar-bemanning! Mamma var på plats. Det känns bra, då hon hon haft mycket tid hos sina ålderssvaga föräldrar. De ansvariga på stället märkte aldrig att mormor dog, det fick också bli mammas sak att upplysa dem om. Fastän de snott stolen! 
Nu är det lugnt. Snödropparna står utanför dörren, och ger tecken om en ny vår.

Jag ställer tillbaka kaffetermosen i skåpet. Helen Dorothy Peterson skulle ha fyllt 95 år, den nionde mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar