söndag 30 mars 2014

En behövligt lugn kall-dag

Dagarna har varit så helt sagolikt fina på sistone, att det känns nästan skönt med en skräpdag? Krokusarna har hunnit slå ut helt, och Tussilago farfara kantar dikeskanterna ned mot älven. Barnen bildar cykel-klungor längs med radhusen.. Var jag så där liten? Vilka race vi hade! :) Runt kvarteret, och via stora hoppet.. (En schaktad kant längs tomtgränsen.)
Nere i källaren står åter en cykel, i väntan på vår-renovering. Blir sadel och lås från Jula, och nya pedaler samt reflex/ LED från Biltema. Räknar med 200:- för en ny-fräsch hoj. Har egentligen ingen brådska med den, fast nog kliar det lite..

Fredagen var underbar, samtidigt lite orolig. D kom tillbaka, glad efter sin äventyrsresa i Norr. Hade sett Narvik, krigsmuseet, Kiruna-gruvans vatten-borrar, åkt skidor, hundspann, kikat på norrsken och ishotell.. Det är så att jag själv blir nyfiken på museet! Aldrig varit dit. Ändå levde mormor o morfar när tyskarna i princip ockuperat Gällivare och järnvägen. Svenskarna fick sitt bagage utvräkt på bord, och blev kollade. Medan tyska uniformer väntade på att åka vidare mot Norge.
Oron består i att D. planerar för sina studier, och praktik i Holland. Det finns en tidspress och en ovisshet över henne, som jag inte har. Var landar vi? Var får hon jobb? Blir det åter bara en lek, med förhoppningar och känslor? Kan jag försöka vara glad för det, så länge?

Gårdagen bjöd på en fin cykeltur, förbi Maxi. Så idag är hunden gosigt lekfull där han ligger! Passar bra med en lugn inne-dag, med kyla och lätt snö-flimmer utanför fönstret. Trevliga samtal om sovande ansikten, pinsamma snarkningar, drömmen om skrämmande barn och en familj. Det känns bra.
-Söta drömmar på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar