fredag 16 maj 2014

Stugsäsongen är i full gång

En fin hår-snodd, blev det!
Förra helgen avnjöts det lax och pasta, samt dessert hos D. På måndagen bar det så iväg, med en billast mat!
Jag är nu åter, från en vecka med frisk luft och härligt trädgårds-pyssel! Hann träffa de närmaste grannarna med respektiven. Någon upprest från Småland, andra inflyttade från Thailand. De flesta av oss har en del att röja, bland de tallar som höst-stormen tog. Själv har jag tre liggande, och  någon på lut.. Blir ved! Bäst att rensa upp dungen, och starta om på nytt. Motorsågen är provstartad, kedjan spänd och infettad. Så många moment att lära in!

Vi hade fint väder, från det att vi lämnade sta´n i regn. Inte trist på något vis! Har räfsat flitigt i sval värme, vilat i solsken, och spelat kinaschack medan det haglat, regnat eller snöat. Men över lag en oväntad varm mitten av maj. Penséer är satta, kring buske och i kruka. Borta är nu den stora tvillingtallen, som hotade flera hus. Känns skönt, om än tomt!

Finns inte så mycket nytt att tillägga, kring stuglivet? Träden där stod i knopp, medan här är de gröna. Mycket läses i tidigare inlägg, från vår och sommar. Återstår att peta in foto, på hur lillen bäddat in sin kvarlämnade kompis.
Varför ges inte fler arbeten i norr? Vi har högutbildade, som tvingas söka sig söderut.. och lämna kvar hus och kärlekar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar