fredag 28 februari 2020

Swedbank, Nordea, Arlanda, sjukvård, polis och Telia kraschat

Filmerna är gjorda sedan länge, hackers har drömt om scenarierna och preppers bävar. Inte dög det att idka byteshandel eller använda befintliga sedlar. Nej vi måste hänga med utvecklingen, som prackas på oss! Trots massiva säkerhetshål, vad gäller personuppgiftshanteringen. Både sjukvård och polis sipprar ut känsliga uppgifter ohejdat. Bank-ID leder fel..

Nyligen stod resenärerna stilla på Arlanda, för att datorsystemet satts ur spel. Igår kunde jag inte kommunicera med tusentalet Telia-kunder via internet. Jag kom själv inte heller åt nyhetsmedia, vare sig via Teliadongel, eller Halebop-smartphone. Så mycket för den moderna kommunikationen och säkerhetsberedskapen! Tvi, tvi, tvi!


Det här är inget jag hittat på. Det händer, och har redan hänt! Du hade kunnat läsa om det hela månaden i nät-tidningen, om den inte varit så missundsam mot surfare. Bättre med en gårdagens papperstidning, reda pengar och personlig kontakt!

Jag väntar några timmar till, på att vinna en Stanwell 92. Har sökt den större 91:an, länge. Båda S. Ivarsson. Ack, o nej! Den smet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar