lördag 9 maj 2020

Hemmets sotiga vrå, manar till stugtid!

Soliga fina dagar vid kusten och man vill kunna sitta ute i solhörnan.. Icke så! Där har som bekant ungarna fått sota ner alla ytor, och gjort plockepinn av alltihop. Vad hjälper det att Markservice sopar av ibland? Där är ändå skitigt!
Istället lockas vi att bli otåliga om stugvistelser, borta ifrån alla jobbiga medmänniskor. Borta från Coronasmittande hemtjänst och serveringspersonal. Hunden och jag hämtar upp solfilm till snart garagelös bil i sommarsolen. Kanske det kan rädda lite av skinninredningen, ett tag. Umeå lär fortsätta ha bilbränder ett antal år, när det inte bara görs inbrott i bilarna.
Jag förstår inte att någon alls vill och vågar snålparkera uppe vid vattentornet? Där händer för mycket, och har gjort så länge! Saknar du verktygsväskor, är det där de finns! Bland stulna EU-mopeder.

I måndags plockade jag upp en ny Haglöfs-ryggsäck, dränkt i lervatten. Sådan är kamratskapen på Mariehems skola. I väskan låg plaskblöt gymnastik-packning, tillsammans med inhalator. Får hoppas att den drabbade inte drabbades av en astma-atack, i sin ledsnad? Rastvakten var mer oroad över om jag hade ordning på min hund, än över pågående mobbning! Inget nytt inom skolan m.a.o..

Fortsatt finväder, även på tisdag. Tog det lugnt. Handlade det sista till stugan och slätrakade fejset. På onsdag förmiddag bar det så iväg! Betydligt mindre snö längs vägen, men den fanns i luften. Trana och sångsvan är redan på plats! Två ensamma exemplar intill vattnen. Sjö-isen är genomrutten och inget att försöka sig ut på. Vårt eget kranvatten startades upp utan några prolem i år.

Torsdag, då hinner vi med ett skenande ärtsoppa-kok, dammtorkning av plana ytor, öppnar källarventilerna och monterar handdukshängare av renhorn och grånat virke i badrummet. Frysen vill däremot inte ner i rätta minusgraderna längre. En gammal Philips med streck-i-streck Perstorps, på ovansidan. Borde vara en bra bit över 40 år? Ny, större frys är beställd (från Åsele). Väntas kommande vecka? Känns väl tryggt, innan sommarvärmen blir för tryckande! Det har ju varit sådana år.

Ute snöar det dock än, på sommarmöbeln! Det är inte mycket barr eller kottar att räfsa numera. Handlar mest om att lufta gräsmattan lite, efter en trött vinterdvala. Grannarna hälsar glatt, på betryggande avstånd. Tycker att stämningen är tolerant positiv. Nu hjälps vi åt, att bara vara! Strunt i gnisslet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar