måndag 4 maj 2020

Lär barnen hänsyn, så de blir omtyckta!

Vårsol och isolering kring det egna hemmet. Det hade varit fint, ifall de äldre bara kunnat få sätta sig ned i den påkostade utemöbeln!
Tyvärr är det inte längre lika inbjudande, för föräldrar utan ansvarskänsla ser helst att ungarna inte visar sig hemma alls? Det ges inga restriktioner om vad som är ok.


Istället kan allt som tillhör andra hittas, och även förstöras! Påföljderna kommer först efter att straffmyndig ålder uppnåtts, när det redan är för sent. Nya Lyxfällan-avsnitt är säkrade.

Fram till dess fortsätter förslummningen, genom Rikshems utväljande av hyresgäster. Parallellt med åsidossättandet av ordningsregler. En trivsam stadsdel går mot sin undergång. Ett nytt Rosengård skapas i skolorna, medan cykelbanorna blir allt farligare att kryssa sig fram på. Där kör Hemglass, innan de korsar gräsmattan!
Jag räddade en lerdränkt, ny Haglöfs-ryggsäck idag, men skolpersonalen var mer orolig för om jag hade ordning på min hund, än över att de har utstuderat elak mobbing inne på sin skola! Umeå kommun vägrar också att hålla omgivningen snygg. Man har fullt upp med sina kostsamma skrytbyggen.
Vi behöver betona ansvarsbiten i den traditionella "allemans-rätten". Innan den dras in helt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar