söndag 17 maj 2020

Vad fattas Åsele´s företagare?

Det är bra knepigt, att få något vettigt uträttat av företagare i Åsele! Som "ny" husägare har jag från början gått in för att försöka stötta lokala förmågor. Det fungerar tyvärr inte! Offert var skriven för nytt plåttak på villan, men man meddelade inte ens att man inte skulle infinna sig. Trots avtal om jobb direkt på våren, så gick ännu en sommar. Vännäs Plåt hanns precis med, innan de slutade med sina takläggningsjobb. Fönster skall vi nog inte prata om, då de är helt omöjliga att få hjälp med! Första försöket med kittning på övre våningen, sköts upp tills alla vätskor börjat frysa och kittet inte ville torka. Talgoxen åt upp det, redan samma dygn! Mat för 5-6000 kronor! -När man kunnat använda syntetisk motsvarighet.
Lite senare lejdes det för fönsterrenovering med linoljefärg. Den jeppen har jag visat påföljderna av redan. Han kom aldrig tillbaka med fönstren i tid, utan insidan av huset raserades! Orört 50-tal, spännpapp och underbara original-tapeter.


Varför jag tar upp detta nu, är för att det inte ens gått att få utkört ett enkelt frysskåp, från El-kedjan. Min gissning blir att företaget själv står på fallrepet? Vaför beviljar man annars inte privatpersoner faktura? En dags förskjutning och betalningen har varit gjord via giro! Man har kunnat höra med mina grannar. Här handlas kontant, utan avbetalningsplaner. Istället för att få sälja en kraftigt prishöjd frys, gav man bort affären till billigare konkurrent i Umeå! Krångligare för alla, och med riktig mat som kunnat flyta ut där på golvet.. Tretti.se kör bara ut till folkbokförd adress, så långt sträcker sig deras smidighet. P.g.a. fräcka bedragare!

Jag är däremot mycket tacksam, för bra grannar! Utan dem, blev mycket besvärligare ändå. Nu fås hjälp med snöskottning, efter att takraset lagt sig tungt framför garaget.

Veckan i övrigt blev fin, om än svalare än önskat. Gräsmattan blev räfsad, fri från snösvängens grus. Under tiden brinner åter tio Umeå-bilar, denna gång på Ersboda. Kan ingen få stopp på pyromanerna? Låt dem få det hett om öronen!
Själva ordnar vi lagom värme,med brödbak i ugnen! Det är något gott. Utanför hörs skotrar köras upp på lasbilsflak. Det är grannen som beger sig uppöver/ inöver, för sommaren! Vi brukar hinna se ungefär så mycket av varandra, varje år! Vi skulle kunna dela på ett hus, halvårsvis?

Här hemma tömmer jag garage, innan de rivs. Är uppsagda den sista juli, och sedan står vi där blottade, inför de "stackars" trångbodda avelsdjuren! Kan det inte införas kastrering vid gränsen? Det är ju en fråga om våra liv och dödsfall, för att parafrasera PR-slogan från hjälpmedelstiggarna på TV. Ingen sätter dock stopp för massproduktionen, av fisande ockupanter. Vi skall istället lära oss äta mask och göra veganer av våra hundar? Så naturligt, med problemsamlande förtätning och terrorism? Är det polisens, eller maffians påkostade drönare, som söker av Mariehem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar