söndag 28 november 2021

Vintervecka med Jeanette

 Efter säkrade Dentastix på ÖoB, bar det iväg till Vännäs tillsammans med Jea. Kul att kunna klämma in tid tillsammans, innan annat pockar på uppmärksamheten. Vi tar det allmänt lugnt. Äter bra. 

På tisdagen är det minus sex grader, när vi traskar iväg till ICA. Köper mig nytt "minne" inför 2022. Sedan har vi verkligen fått upp hastigheten, när vi löser korsord! Börjar känna igen mycket.

Hennes lägenhet är mycket varmare, än min. Svårt att inte bli för varm, men antar att musklerna gillar det. Sover bra, när vi sover.. 


Onsdag bjuder på riktigt puder!  Hundens klor blir klippta. Kommunens styrande fortsätter tyvärr att tjura vidare om nedläggningen av K8, gruppboendet. -Man vill bara inte att anhöriga skall förstå, när de blivit kölhalade? Vi låter oss förstrött bli distraherade, av den sämre Marvel-filmen "Black Widow". Dyster historia, som duschas av!


Torsdag fås mer pulsad nysnö. Julkrafset lyfts in och stols-däcken pumpas. Efter video-utfrågning med läkarstuderande, tar vi oss igenom "Tungt vatten". Riktigt bra norsk serie, på 2:a världs-kriget.

Fredagen är soligt klar och tilltagande kall! Från minus fjorton, till minus tjugotvå grader. Elpriset i norr höjs 179% , inte så i södra Sverige. Där klagas det. Vi är deras förråd. Miljöpartiet är så nöjda, när de hoppat av regeringssamarbetet? Skrotat konkurrensen inom energi-området. 4000 resenärer sitter fast i Afrika, när en utvecklad form av coronaviruset tar fart. Först där, och snabbt även i Europa. Plötsligt är ansträngningarna förgäves, för att egoister ville få njuta "som vanligt"! De kollas först inte ens vid gränsen, på väg hem igen. Personal har hela tiden vägrat munskydd och vaccination. (Sådana skall inte heller ha vård.) Transportförbund tvingar av chaufförer sina önskade plastskivor!  Var är förnuftet?


Minus fjorton på lördag. På-stressad titt hos Edward och Johanna, innan hemfärd. Nya däck beställda till min lekhoj, då de förra hamnat på hans eldade Kona. Lite struligt med nya leveransen dock.

Hemma har jag fått mig en lykt-keps vid fönstret! Skönt. Minus nio grader känns som minus 4, efter en sen sovmorgon. Håller tummarna, för att Polons nya framlysen håller kvaliteten, och att de blir till belåtenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar