onsdag 26 januari 2022

Halkar genom tillvaron!

 Knappt var det sagt om kostnads-spiralerna, innan jag  blev medveten om den höjda ersättningen till sjukpensionärer! En välkommen present,  om inte Vänsterns mål hade varit att ge uråldriga nyanlända samma höjda ersättning! Utan att de alls har bidragit, till något i landet? Bara komma och få fördelar. Serverat!

Jag som räknats ut från arbetsmarknaden, får efter många års eftersläpning en höjning med 1700kr per  månad. Eller drygt 20000 per år!  Det kanske inte är så mycket för en partiledare, men för mig motsvarar det två månadslöner! Att lägga på energikostnaderna..


Visst kliade det till en stund, och jag fantiserade om anrika Brooks läderprylar till cykeln. Dyrt, snobbigt opraktiskt och med vassa metall-delar emot frusna fingrar.  En bal på slottet..

Lördagen var ändå väldigt fin, med skön luft att andas in. Blev en promenad längs Nydalasjön. Så inklämd bland höghus och E4-trafik. Denna grunda insjö, med resultatlöst pimpelfiske. Blixt sport hänvisar kunderna ut till havet istället! Fritt från Blåknutens fiskekort.

Lyxar till det med kortlivade rosor och extra mobilsurf. Betalar mina räkningar och mår ganska bra! Lättad.


Handlar hem underlakan  och tvättar undan på måndag. En solig marsdag! Fyller på i skafferiet, dagen efter. Bl.a. kaffe! Jeanette dök upp lagom till tre, för en bra stund. Hade loss hjulsidorna  före biltvätt. Hon är i stan och hjälper Emma med inflyttningen. Mycket som varit nerpackat länge..

Onsdag med lågtryck och pudersnö på ishalkan! Är skönt att bara ta det lugnt. Se de gamla filmer som visas. Stenålders värderingar, som skriker om sig i nutid.. Hur det har varit.


Bevakar Tradera, för någons 611kr pipfynd. Överraskas av två kraftiga smällar, trots att det inte sprängs vid bygget längre? Trodde att lyftkranen tappat ytterväggar. Hördes mellan Skellefteå och Sundsvall! VK's sajt låg nere, och det rapporteras om hus-sprickor? Helt olika besked i media! I luften, eller under jord? Välj själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar