lördag 18 februari 2023

Otto kom ej som ett yrväder

 Soligt fin onsdag-förmiddag, inbjöd till längre promenad över ängarna. Väl hemma kändes det skönt att ta det lugnt ett tag igen. Nere i cykelförrådet hängde grannens växelwire i två långa härvor, upptvinnade och vassa. Lätt ordnat, då det fanns både wire och hölje hemma. Ute hann luften bli fuktig och övergick till snöfall innan kvällen.


Den snön hade behövt mer kyla. Torsdagen blev dock bara gråblåsig och på tok för mild. Promenaden till Intersport blev därför både svettig och slaskig. Lite jobbigt med modden kring fötterna, men ansträngningen belönades med ny märkes-tröja. En t-shirt, till 1/3 av ursprungspriset. Ändå torde de göra vinst på plagget? Väl hemma slappnade jag av i bastun, efter att först ha såpaskurat ut alla andras rumpor. -Varför vill ingen hålla rent omkring sig?? Som att DET vore att köpa ner sig?Återstod kvälls-TV med The island, innan läggdags.

För 264kr fick jag igår ihop En medhavd kylväska på Ica. Jag minns när man fyllde en hel kasse, för hundra kronor.. Det är inte ens länge sedan. När plastkassarna ännu innehöll petroleumprodukter och inte straffbeskattats.. Det precis avklarat, när det bar iväg till moder på lunch och snabbt avslutad stick-comeback, innan danske stormen Otto väntades inkomma vid 15-tiden! Oron för honom var kraftigt överdriven. Blev lite blöt, vit fräschör på marken. Tungskottad och med risk för knäckta trädgrenar!


Vad gör man så på en lördag? Skottar fram entréer och garage. Uppdaterar mobilen och lekcyklar genom klibbsnön. Inga fynd görs dock längre, hos alltför dyra loppisar. Får ordna eget swapmeet snart?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar