tisdag 14 februari 2023

Kommersen rullar på


Med smutsiga, lösa vägar ute, blir det att våttorka inne på lögardagen. Vad gör det då, att det trillar in något skruvprojekt mellan varven? Ghetto-skäggen byter ut sina stulna cyklar igen. De vandaliserade slängs i plogkanterna. Så även denna 24vxl. Scott Sportster P3, från 2009! På bilden städad från allt trasigt, och kompletterad med hela delar. (Bakdäck, skärmar, reflexer, sadel, sadelstolps-klämma, handtag, nya pedaler) Återstår eker, slang, wirar och växelreglage. -Såvida det inte blir lättskött single-speed? Nu är den i.a.f. roligare att hämta. Ringklocka!


På söndag avslutas rallyt, i skönt väder och med en fantastisk kvällshimmel. Tyvär hann inte kameran fram riktigt. Däremot blev det en längre dag-promenad förbi längd- och slalom-åkare i grillrök! Trevliga samtal med hundgrannar. Ordentligt blött på backen! Värmen tar på snön.

Måndagen blir därför åter halkig, dofterna och "slöskitarna" kommer fram tydligare längs gångvägarna. Det skapar oreda i hundmagar! Vågar mig ändå ner, att tvätta undan lufs och skjortor. Jycken får äta, så lite han förmår..


Idag var det pådyvlad Valentine's Day, med rushig blomsterhandel. Bud som kör runt i stan, med uppdrivna snittblommor. Samtidigt skvallrar det orangea kuvertet, att vi förlorat närmare en femtedel av vår tillväxt hos pensionen. Expertis har placerat bort den! Jordbrukare återgår till traditionell giftspridning, då ekologin upplevs för dyr i nutid. Det enda som betyder något, är mer energi till metall-industrin? Jag får nog torka vidare, på mina smutsiga golv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar