lördag 25 mars 2023

Hundar och tung-snö


Sammanfattar veckan, med snö och mycket tid utomhus. Antingen tvångsmässiga kaffestunder i snögropen, eller i rörelse med spaden / alternativt på cykel.

Tisdagen avnjuts med solig promenad via ängarna,  med dubbla schäfervalpsmöten. 10 veckor gammal fodervärdshund. Okänt var den får tjänstgöra? Fantastiskt tilltalande.  Kanske kommer den att få besöka Umeås nybyggda, större polis-station?

Onsdag låg snön tung, på blank-isen. Människor  slog sig illa. Själv nöjde jag mig med grann-surr och ett besök hos Rebuy, innan  kvällens Stallone-film " Escape-plan". Samma planlösning för fång-burar, som i Kings men, golden circle.

Torsdag. Mera tung snö, hårt packad av vinden! Det räckte långt, att bara skotta i omgångar. Elräkningar betalda, och vem vet vad som var på TV? Inte mycket.


Fredag hade vi bokat in en ugnsforms-lunch hos moder. Ny snö ovanpå halkan, ingav ingen trygghetskänsla någonstans! Cyklade ner med en hand på frambromsen, och den andra om kopplet. Ena ögat i färdriktningen, och det andra på hundens löpsteg.. Vill inte att han skall halta fram p.g.a. klumpar mellan dynorna.

Blev en trivsam stund, innan hemfärd igen. Upp-tining i badkaret och kvällsfrosseri på konsumfikat. Firar 82kr skatteåterbäring i år!


Idag flyttade en svart familj in, vägg i vägg. Genast blev entrén  stökig. Skottade ytor lades egoistiskt beslag på.. och min dörr blockerades. Återstår att höra hur livat det blir om nätterna?  Solen skiner dock ännu, för en tur till Rusta och korsord ute. -9 grader. Prishöjd hundmat måste hem. Men först: översyn av vinterhojens styrlager. Lite oväntat kladdig morgon m.a.o.. Tankarna går annars till nya projekt, efter att ha sett Velo-sadlar och Brooks handtag på Tradera. (276kr för quiltad sadel, med köpskydd. Inte kanonbilligt, men sponsrat.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar