torsdag 15 juni 2023

Bi-syssla bland blomster


Nu är det  växt-kraft, så det poppar om det! Över en dag slår hela buskar och träd ut i blom. Ogräset är flitigt det med. Krävdes en hel del manuellt arbete, innan det påtänkta småpysslet kring vinbärsbuskarna blev möjligt. Lie, handjagare, noffsande och lillkratta.. Solandet blev snabbt sovande i vilstolen efteråt.
Coffehill avslöjar med små gröna punkter, var potatisen har tänkt sig upp. Frisk, grön blast petar undan  jord och sten i vallen. Åtta lyckade knölar på rad.


Strax intill har vi haft en måltavla för yx-kastning. En 105-årig tall lämnade en därför lämplig skiva efter sig.  Efter att inte ha använt den på ett tag, kändes det spännande att haka på trenden med att göra bi-hotell av veden. Bara borra 10 mm hål rätt in, 10cm djupa. Låter dem luta lite utför, för att undvika drunkning?   Det är en lätt åtgärd, för att eventuellt hjälpa våra pollinatörer lite grand? Att starta upp en riktig biodling skulle däremot  ha kostat omkring tio tusen kronor. Det blir mycket honung på en person!


Sjön håller bra badtemp, sedan några dagar tillbaka. Fortfarande uppfriskande, men skön.
Grannar hemma i stan firar student, eller tar bort sin gamla tik i värmen. Det är så olika många gånger. Vi bakar ny rulltårta,  innan köket blivit för varmt. Skall ta mig en titt på hur det är med min återvunna båt? Slyrensa och städa upp runt omkring. Brygg-fan och dess upphov jävlas vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar