torsdag 8 juni 2023

Högtidsdagar

Verkar som att alla kungafamiljer hamnat i blåsväder, då de skall få allt till skänks även i ekonomiskt ansträngda lägen. Trots att de inte är mer kungliga än tiggarna utanför mataffären..


Skönt då, att nationaldagen började disigt och vindstilla! Klippte vidare emot gårdsgrinden, innan det byttes till 18t bakdrev och blank Connex-kedja på moders stughoj. Likt skomakarns barn, blev hon utan justering av framhjulslager. -Konnycklarna ligger kvar hemma i hallen. Till nästa gång! Det började ändå regna.



Min födelsedag var passande solig, i blåsten. Gräset klaras av före Bullens korv till lunch. Hunden började ha samlat på sig oro i kroppen, så en cykeltur till Höksjön passade fint! Fruktkaka, kaffe och vispgrädde packades ned bland leversnittar och mandelskorpor. Längs vägen såg vi att badbryggan kommit på plats! För tidigt att utbrista "Oj, så skönt!", men det blir smidigt.. Hann surra med grannen P-O innan. Han och frun har nyss anlänt, utan gamla tiken. Skönt att de själva mår så pass som de gör. Jag och moder avrundade kvällen med hjortronsylt på glassen.


Vad var det för högtid med torsdagen, kan man undra? Den började vid fem, med en hund som stod och hulkade i sovrummet.. soligt och fint. När vi alla klev upp igen vid planerad tid, då blev det snart molnigt. Man måste vara snabb, om man vill hinna med sommaren! Strosade runt och plockade några fler hinkar maskrosor, före lunch. Hemlagad köttgryta.


De vuxna säger att det är sommar, så premiärbadet togs kallt i snöhagel. Nu är det "hög tid" för något varmare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar