tisdag 13 juni 2023

Värmen hotar


Knappt hann vi få känna glädje, över den sköna sommarsolen, innan det börjar pratas om uteblivna skördar och nödslakt på kreatur. Sönderspruckna jordar, i Sverige! Vi bävar för år värre än 2018.  Ändå går jag här och plockar frodiga maskrosor på grannens tomt.. Han skjutsades akut till annan kommun, för misstänkt vätskebrist? Problem med balansen. Vi håller tummarna! Slipar och oljar samtidigt in trädgårdsbordet. Byter cykelslang åt pratsam P-O, innan Rune återvänder hem.



Redan på lördagen återvänder nämnde P-O till sin hemort, för att ålderskrympa sitt boende. Underlätta för kommande år. Vi traskar grusvägen fram, och busar till det med mötande hundar från hjorthägnet. Sol och blåst torkar upp trädgårdsstolar innan slipning och ny inoljning.

Känslan av sommar är där, redan från start på söndag morgon. Källarfönstren får stå öppna. Vi får våfflor, hjortronsylt och glass vid utemöbeln, som lunch. Både rönn, spirea och kattfot blommar vitt på tomten, och sjöbadet är riktigt skönt att ta!


Efter medias värmehot, är måndagens fina sommarmoln rätt sköna att se. En lämplig dag att bara rensa sly längs staketet och lyx-klippa emot grannen. Moder triumferar, efter att ha fått alla överlappande fingrar på plats. Skam den som ger sig..

Själv gick jag och vann den årliga Stanwell-pipan på Tradera. En 146 Royal. Himlen mörknade i solskenet framför regnbågen, för en snabb och liten skur. På annat håll, kan det säkert hunnit bli någon åska? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar