onsdag 12 juli 2023

Enkla, små åtgärder

Söndagen den nionde var svåravläst. Vad skulle det bli av molnen, när solen sken så fint? Bremsen var som tokiga i våtvärmen. Kanske lite berodde på att jag röjt i dungen, på vänstra sidan? Svettigt jobb, som krävde ett dopp i lågvattnet. En viss person har öppnat fördämningen, för mycket igen. Hackspetten flyger sin rond, genom gårdarna. Nya holken döljer inget av intresse! Molnen däremot, gav oss några rejäla hällregn.


Måndag börjar häftigt, med 27 grader i skuggan. Varmare i solen.. Jag gick över med en kopp solmogna smultron, till Rune och Eva. Blev en längre stund, då mobiltelefonerna fortfarande strulade. Det sammanfattar hela den dagen...

Blev för mycket i låst läge. På tisdagen är huvudet inget att ha! Kroppen krampar utför vänstersidan. Tänkte att då får den blöttorka golv nere, så slipper huvudet ställa till något. In på det blöta golvet kom dock mer telefon-tjafs! Det fungerade inte alls för min hjärna. Enklare uppgifter, tack! Som att stryka epoxy, på en punktslipad båt. Det fick räcka. Försökte vakna till igen, med ett bad efteråt. Samlade några skadliga solstrålar, medan crocketspelet sattes upp på gården. Det lovades besök från Umeå idag!

Jag borde ha vetat bättre än så, vid det här laget. Ingen behöver hålla ord. Det kan alltid komma annat emellan, om det inte är tjänster som önskas! En skönt sval bris och 20 grader i skuggan, hade dock inte varit fel att bara umgås i. 

Istället dammsögs färgflagor i ena köksfönstret, både garage och cykelförråd sopades prydliga, varefter alla cykelslangar blev pumpade. Det är som gjort, för cykelhelg på grusväg! Med crocketspel, under tiden som grillen får den rätta glöden efteråt.. Nu får jag istället själv äta upp det hembakade fikabrödet, som togs ut ur frysen. Sådant tänker de inte på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar