söndag 16 juli 2023

Komplementväder?


Det finns något som heter komplement-färger, motstående färger tror jag? I helgen hade vi verkligen komplement-Väder!  Otroligt soligt och vackert på lördagen. Jag var glad, att ha kollat hjortronmyren dagen innan. Hunden lättad, att inte behöva prestera i värme.


Gick så bra, att faktiskt bara sätta sig. Komma ihåg tidslinjen, på ett mentalt mera gynnsamt vis. Ingen panik, ingen betydelse.. Tar tag i matförrådet och börjar fylla egna kistan. Där hamnar potatis (!) med köttfärslimpa och lingonsylt, varvat med  kyckling och ris, rulltårta under grädde, bacon med ägg och bönor. Strax även en köttgryta. Nyttigt och energirikt. 


Nåväl, inte allt samtidigt! Igår cyklade vi iväg till ett lämnat jordbruk, med en insjunken eternitkåk och övervuxen trädgård. Sparkcykeln står kvar vid bron, efter mer än 20 år.. solblekt. Tänk om den fick komma i bruk igen, hos draghundsfolk? En rävunge tittar då allvarligt på oss. Bakom huset, under en flera meter hög granhäck... lyser förskingrade brandliljor, bland vilt spretande rabarber i glömskan. Förvridna rester av röda vinbär, skymtar bland rysshuvudena. -Så fort naturen tar över ordningen. Samvetslöst adopterar jag ett par deserterade liljor och bryter av några rabarberstjälkar. Så blir de alla till glädje för fler!

Det var igår det. Den här dagen regnade och blåste bort! Elpriset var nere i minus 69 öre per kilowatt-timme. Regnglaset visar 16.5 mm. Grannarna skrapar sin husfasad..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar