onsdag 19 juli 2023

Hur dyr holk?


När vi unga svenskar dragit på oss närmare 110 miljarder i skulder hos Kronofogden, är det klart att vi lagt det på de rätta återvunna materialen i våra investeringar?  Så naturligtvis måste det vara twitter-kvalitet också på den handgjorda, personliga holken. Det måste förstås. Den egna tiden, är därtill för dyrbar, för att man skall vilja göra något själv. 

Med ostadigt väder, gäller det att jobba undan när det går. På måndagen klipps merparten av gräsmattan,  inför stadsvändan. Hade det inte varit för en timmes prat med konstnären, skulle allt hunnits med. Nu blev jag istället nedkyld, där jag stod i mina shorts enbart..  Sedan tog åsk-skuren över, och lämnade 19mm vatten efter sig!  Som vanligt under 10 sek. mellan blixt och dunder.

Det sista av gräset tas ner på tisdagen, med mycken möda. Skären är slut, liksom justerskruven. Höll ändå rätt bra, i elva år. En ny handgräsklippare beställs av grannen hemma i stan. Han får köpa ut medan det finns, så tar jag med den tillbaka. 7-800kr blir inte så farligt, när man slipper drivmedel och dyra servicar! Gymkortet inkluderat..  På gården nedanför, gläds man över att maken kör åkgräsklippare igen, medan anhöriga för bort den pinsamma rullatorn. Intill tror en annan, att traktorn är ett gå-hjälpmedel? Han ser ut att vara dess ena hjul.. Ändå ses ingen av dem flyta kring, när kvällsbadet tas.


Lill-lördag invigs med en yster finsk lapphund, som besiktar våra tomter på egen hand. Honom har vi inte sett förr? Betydelsefyllot ids överhuvud taget inte bry sig om någon, utöver sig själv.. Strömbergarna har sin lilla vita spets och neröver är det två terriers.. Måste söka åt andra hållet! Linkar vidare med ond ländrygg..  In på en kraftigt motoriserad släktträff, var ingen hunnit sakna honom. -Det gick ju bra ändå. Denna gång!

Åter hos min egen hund, plockas källarfönstren ut, för att städas upp emellan och få sig lite skyddande linoljefärg. Källaren vädras, över dagen. Trots mörka moln och en kortare regnskur. Fönstren får flyttas in under tak. En extra fågelholk blir samtidigt byggd och uppsatt, närmare brand-liljorna. Lugnt målar man vidare på gula villans fasad.. Inget regn avskräcker där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar