lördag 8 juli 2023

Regnet är här

Inte på torsdagen. Den fick vi njuta av, i solsken. "Njuta" var ordet.. Gunga och vagga fram med cylinderklippare, genom allt för högt gräs!  Frodigt bakom garaget och stripigt ner mot potatisarna. Inte riktigt vad man har hund för? Han behöver få springa! -Blåklockor sparas.

Någon påstod att allt är tidigt i år.  Måste kolla hur det blir med hjortron på min myr.  Glest och endast rött ännu. Inget toppenbra år m.a.o., för oss eller de "slavande" thailändarna. Är det de tuffa arbetsvillkoren som kommer att rädda vår allemansrätt, från bärföretagen?  Vi vill ändå inte betala dyrt, för kart och äppelmos.


Ville hinna prata några ord med Blomman, innan han åker hem. Det var nog oväntat. 
Han sitter mycket ensam. 
Efter gräset, behövdes ett sjöbad. Åter allena. Vet inte varför dagen räckte så länge? Det fanns gott om tid över, att både ansa spirean och plocka in ett fat med mogna smultron!  Precis lagom, till kvällsregnet. Den första portionen regn, i en längre serie.

En grå fredagshimmel sätter stopp för planerad plastning av roddbåt. Evighetshörnets stripiga gräs står där, och vajar retfullt. På väg dit, ser jag att fågelholken angripits av hackspett

Dags att byta ut holken ändå och låta vintern få mogna träet före inflytt! Flugsnappare gör gott för myggsituationen! Noterat. Först en stund med röjsnöret! Sedan tillverkas och monteras nydesignad holk , i lätt regn. Med lämpliga avbrott för mobilhjälp, åt både Eva, Rune och Blomman.

Det ser mycket ut, så här efteråt. Kämpandet med gräs.. bärutflykt och snickeri.
Jag hade faktiskt en bra känsla i morse, när jag vaknade till första regn-stänkta promenaden.  Nöjd. Ett telefonsamtal, och känslan av disharmoni och kaos var åter!  Kanske räcker, till att rensa kring vinbären igen. Inte idag dock. Inte i kallt hällregn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar