tisdag 7 november 2023

Dirty shopping

Fyra dy(n)gn slask, lort och blött under fötter och magar. November lever upp till sitt dåliga rykte och suger musten ur många snuviga näsor. Banken ville starta upp mig på ett nytt, tjusigt kontokort, så det gjordes på lördagen. Anslöt det samtidigt hos lill-Konsum. (Måste komma ihåg att göra det samma på Ica..) Just den dagen gick annars åt till att skotta blötsnö och åter bli mjuk i badkaret.


Dagen efteråt lämnades hunden hemma, när det hämtades "hem" två stycken Trangia-kök till rabatterat pris. Valet föll på den spriteldade varianten. Billigare vid inköp, lättare att finna bränsle till och anses dessutom mera vintersäkert än gas. Kaffepanna ingick också i de knappa 500kr. Nedsatt från 1000, medan gas ligger kvar på 1500.. (Fullt möjligt att  eftermontera gasbrännare)



Vidare följde det med ny LED-belysning till cykel. Laddbart fram och ett enbart superstarkt bakåt. 49kr var rätt vettigt? Istället för 249kr. Onödigt att lägga den utgiften på böter?


Vädret gör oss pyssligare inomhus. Här teknikstädas det! Kanske kan någon vara intresserad av datakabel? Eller en GPS med kartor?

Måndag var inte mera energisk, om vi säger så. Grannhunden var inte överdrivet pigg på långpromenad. Fick bli filmen "Breakin", om en krigsveteran som lurats på bidrag! Mat togs hem från närbutiken och helgens småstruliga kontoköp justerades på kontot. Allt ok igen!

Idag tog vi tjuren vid hornen och kastade oss ut, i det blöta gruset! Testade damcykeln, som skall lämnas in. Har bara kvar att räta upp styret. Längs vägen sågs fler kraschade "lånecyklar". Fina, en gång i tiden. 
Hunden fick springa via både NetOnNet och ÖK, ner till stan. Där fick moder en introduktion på Trangia:t, innan Kinaschack-omgång.
Väl hemma, flyttades tidigare belysning över till en grannes skolcykel. Lite lagom bus medan vi torkar upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar