torsdag 16 november 2023

Nu blommar löken

Snön ligger kvar och vindarna är isiga, även om det aldrig sjunker under elva minus? Händer behöver skyddas och långkalsonger har fått komma fram!
Många går förkylda eller drabbas av Covid nu. Tipset blir nog att INTE äta på restaurang. Allt för många räds karensdagar.


Vi kan istället göra det trivsamt för oss hemma, med nya te-sorter och nyttig honung. Varva med kaffe, när det kommer på erbjudanden?  (Väntar två stycken Arvid i skafferiet, för närvarande.) Värmen vid elementet tycks stressa igång amaryllisen? Första knoppen har redan visat färg, den fjortonde. Stjälken blir lagom hög, för att inte tippa..

Onsdagen ägnades åt att pröva syn. Specsavers har fin mätutrustning för att kolla tryck, och man fotar även ögonbotten. Lite som befruktade ägg-gulor! Friska och fina.  Under tiden fick hunden vara hos "farmor". Skönt med en mellanlandning där, innan det bar av hemåt igen. Tvättstugan hägrade..  Hann ha ett nyttigt telefonsamtal innan dess! Jag befinner mig på en väldigt behaglig plats i livet nu. 🥰 Bara njuter och ler, om vart annat. Busar till det med grannar, när jag kan!

Idag har vi varit igång ordentligt. Började med att cykla iväg till polisen, för att lämna hittegods. Hunden sprang på bra. Sedan hade vi att gå, åtminstone samma sträcka hemåt igen.. På inte allt för fyllda magar. Smakade desto bättre med lunch, när vi kom in! 


Trekaffet togs i varm-bad, innan Gh önskade sällskap på raska kvällspromenaden! Vem är väl jag att säga nej till det? Vi trivs så bra. Någons snickrade holkar kan vara anledning nog, för en extra lov! Man kan nästan tro att det är vår i luften?  Amaryllisen slår ut där hemma. -Vi är i full blom! 😘

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar