fredag 12 januari 2024

Hundrädd Vettris-när

Elva år har gått, men veterinären är fortfarande lika fördomsfull och dum i huvudet! Förra gången var min fråga hur en då 13-årig hund upplevde sin starr? Det hade varit bättre att fråga mormor! Istället anklagades jag för djurplågeri, då jag haft en hund i tretton år. Efter plötsliga och helt obefogade krav på munkorg, kom nästa nivå av dumhet: Ett blodprov skulle minsann bevisa hans "svåra" ålders-smärtor, bara hon fick tjäna tusen kronor extra på mig! Hon hörde dock aldrig av sig, eftersom svaret visade negativt. Jag fick oroad och ledsen komma cyklande med honom och tre andra äldre hundar, för att ljudligt begära beskedet  inför övriga kunder!


Denna gång handlar det om en tolv veckors valp, som hon burdust gör illa med vaccinsprutan och därefter flyger på mot öronen, för att göra en icke begärd inspektion! Han skulle vaccineras, inte våldtas. Han var redan besiktad och godkänd, u.a.. När han säger "Stopp, MIN kropp!", anses han Farlig?!
Jag skulle f.ö. inom de tre dagar som han varit min, gett mig på att klippa de små klorna. Istället för att knyta långt viktigare vänskapsband.
Plus att vi nu "vet", att draghundsfolk allmänt, De brukar minsann inte avmaska sina hundar! Jävla kärring, må hon få sluta snart. Aldrig mer Vettris/ DinVet, på Björnvägen! Där kassaflöde och nästa kund är betydligt viktigare än du.



-Min valp var avmaskad tre gånger från uppfödaren, som även råkar vara veterinärassistent med god ordning på chippen. Man avlar på friska hundspråkiga draghundar, inte förstummade utställnings-broillers.



Annars då? Jodå, det blev pissväder-halka, med mycket matchande småskvättande och filt-tvätt. Nattetid är han torr, men jag sover nu bara till två respektive halvsju på morgnarna.. Han har registrerats (brevet insänt), försäkrats, fått läderhalsband, Robur valpfoder, såpabad och ja.. blivit kloklippt! Det var en yster kamp. Jag är trött, men glad. Nu skall vi bara undvika de importerade sten-kastar-langarna, innan han verkligen tillåts bli en mördarmaskin!  Ljud bryr han sig inte mycket om däremot. Vi bor i flerfamiljs-hus. Jag får gärna lämna lägenheten, för att sköta vår tvätt. -Han ligger tryggt i hallen och laddar om sina nio kilo, tills lakanen skall sträckas. Eller klockan slår 19.30 Gh foto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar