söndag 21 januari 2024

Välja draghund

Behövde ladda om mina egna batterier i fredags. Det har varit mycket, sedan magen pajade på förra hunden. Sömnskulden växer, allt eftersom.


När man glatt konstaterar att klockan hunnit bli halv fem på morgonen, då är det inte tal om sjusovare.. Dagen blev solig, klar och fin, men också lite för kall till min låga energinivå. (-24) Passade då bättre, att bara mysa på inne och avnjuta rådjuren genom fönstret. Kändes välgörande.


Vet inte när jag ramlade ut första vändan på lördag morgon? Orken var låg och näsan blödde spontant.. För hundens skull fick det ändå bli en flack tur på cykel. Påminna likgiltiga bekanta från förr, om att jag fortfarande lever. Mer än man kan säga om somliga av dem! Jag tänker på de bibliska björnhonor,  som kom in och rensade i grabbgänget (2Ku 2:24)..  Ibland behöver man inget göra själv. De lär sig ändå aldrig. Låt dem lida bara! Det blir kanske rent hus? Lönen för deras förtryckande blev kortvarig, om någon. Skadan desto mera bestående.


Idag har vi haft mildväder och lätt fuktig nederbörd. Dags att gå försiktigt igen.. i foppa-tofflorna! Hade kanske hoppats på något mera socialt än en shoppingrunda på lill-konsum, men det var ändå väldigt bra det som blev! Testade även en kort stunds ensamträning, på den tio kilo tunga valpen. Då for ladd-sladden till hårtrimmern.. 
Så är du säker på att du inte skall välja en lättsam hund?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar