måndag 8 januari 2024

Tio dygn utan hund.


Det dök upp en trevligt skriven valp-annons, på blocket i lördags. Någon gulbrun, några black &  tan, ett par som påminde om de svart-vita jag haft. Inte någon av mina inblandade raser. Det här var en kull alaskan huskies! Med en möjlig vikt på 35kg, när de vuxit klart?

Hur tänker jag? Jag har tid, bra grannar, grusvägar på sommaren och seglivat cykelintresse. Skulle jag kunna passa för uppfödarens ofördärvade valpar? 

På söndag satt jag med min fina granne, på väg till ett draghunds-torp uti skogen! Minus tjugofyra grader mot vindrutan. I första hand var jag intresserad av en svart/vit tolv veckors hane. Uppmuntrad att även tänka "rottweiler". 😅 Men så handlar det ändå om personlighet och matchning i slutänden?

"Min" lille, försiktige kopia var inte riktigt färdig. Kulorna behövde få komma ner, ev. med operativ åtgärd. Så var det frågan om vem annars som gjort sig intressant? Tiken var fin, men skulle behållas för avel. En lite tillbakadragen pojke, kittlade inte mungiporna. -Annars var alla hundarna kalas-fina! Livliga, trevliga och sunda. Miljön och uppfödaren kändes enbart positiva

Jag har klarat jämthund/karelare. Nog borde det gå bra med en husky? Friska är de, och benlängden finns där. Det har gått tio dygn, sedan jag senast hade hund... Jag vill inte vara utan. 


Detta känns rätt! Inlands-blandning, utan inavel eller importerad missär. Matte är veterinär-assistent och paret gör ett sympatiskt intryck. Något måste jag ändå fylla vintern med! Sagt och gjort. Fram med sedelbunten och skriv på köpekontraktet! Vaccination, ID och hälsoundersökningar var redan ordnat. 

Med följde en liten bandit, som varken gav ifrån sig ljud, vibrationer eller mjäll på resan. Han satt helt avslappnad i knäet.. inbäddad i en filt. Väldigt nöjd, även när han kommit fram. Satte ett par visitkort på skönaste ligg-platserna, men höll sedan tätt över natten. Mest kritiskt är det direkt efter mat!! Då gäller det att hinna ut.


Måndag startade halv ett, samt halv sju på morgonen. I kväll vaknade duracell-kaninen i honom plötsligt upp! OnOff-knappen var funnen. Han blir enormt angelägen om mat, när hungern sätter in. Mat-labyrint kan vara en idé. Jag behöver då inte gå sysslolös framöver. Nu är han här, den nye kaptenen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar