fredag 5 januari 2024

Minus 35


Behövde få luft efter att ha varit inomhus hela måndagen. Kylan gör cyklar tröga och luften krymper i däcken.. så en promenad fick det bli! Halsdukar och krage ville gärna styra upp min annars varma pälsmössa..

Det som var tänkt som en tur ner på stan, fick pausas och avbrytas strax innan. Jag var för varm om huvudet och slut i kroppen!
Väl hemma, for den sista orken ut i telefonluren.. Ändå bara -24.5 grad.

Att jämföra med onsdagens -29 grader och generöst läckande Akelius-fönster! Plockade termostater och varmbad blir nödvändigt, för de grannar som kan. Vi känner avundsjukt doften av vedeldare, genom fönstren. Mer äventyrliga hackar bolmande iväg i sina utkylda bilar. Så skoj, att i det läget få en förhandstitt på min artikel i nästa Rökringar! Jan roades av min frostiga pälsmössa.. 


Det är temperaturskillnader över Sverige! -3 hos honom och -35 här, idag. Elpriset är likt över landet. Grannar har 14 grader inne hos sig, och standardsvaret från värden är givet på förhand.. Vi får äta oss fetare! Nähä, inte det svaret?


Jag försöker hitta en ny valp på Blocket, men där har hundfabrikerna tagit över. Borta är de tidigare tjuvparningarna nästgårds, och istället skickas oönskade hundar runt bland Europas alla hundhem. Inte alls den start jag önskar, för en ny trygg hund! Det får ta den tid det behöver, men det måste bli bra. Passar på att trivas tillsammans med grannar och deras lurviga hundar.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar