söndag 24 mars 2024

Hur gör familjer?

Detta att man inte passar in, tycks gå i arv. Samtidigt är det en känsla som delas av så många fler? Så frågan är väl om man inte är som alla andra ändå, helt unikt kopierad?

Kan reta mig på gnället om ekonomier, när jag vet att flertalet har dubbelt in, mot för vad jag har. Även så mycket mer! Ändå är det där som gnället hörs. Människor som gråter, när de måste gå på toaletten?


Gråväder och snömodd kändes tungt på fredagen. Blev att plocka undan cykel-"verkstaden", då det ändå inte fanns tillräckligt intresse, av att nyttja ledig tid för en vårservice. Jag njuter mer av varma skumbad, om det skall vara så!  Räknar på budgeten, och ser att jag har kvar närmare 8000 till "mat", varje månad!? På en hel sjukskrivning, efter att ha jobbat enbart deltid som städare.. Hur slösiga är då inte övriga gnällspikar? Behöver Regionens ekonomichef med kompisar bli kriminella, för att äta sig feta? När vården rämnar omkring dem.. Skrämmande, att man pratar om större och större upptagningsområden! Mer att missköta på en gång. Jag betalar mina räkningar, så är det ganska lugnt sedan. Ringer tidigare stuggranne, utan att få svar. Undrar hur han mår?



Grannar flyttar in och ut, varje månad. Anonymiteten växer sig fast, medan gravljusen med sina metallspröt tinar fram  i gårdens snödrivor! Det är svårt att finna stabila hundkompisar. Vi får brottas själva!


I familjen pratade vi förr om mars-katta-träffen, då så många fyllde år den månaden. Nu är det bara mamma och syrran kvar, att hålla reda på.. Inte ens det blir det så mycket av! Ses vi, så är det som vanligt. Vi fikar och pratar. Presenter har redan överlämnats oinslagna, när det funnits behov och möjlighet. Inte mycket stress i det! (Inte särskilt extatiskt heller, å andra sidan!) Det rullar bara på helt stabilt, och irriterar ändå alltid några. 🤣

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar