söndag 17 mars 2024

Tyngst av syskonen

Soliga dagar, kvar i stan. Vet att ungar har haft sportlov, och vissa familjer lyckats få till sportaktiviteter till höga kostnader.. Det har blivit svårt att bara röra på sig, helt normalt?

Vädret lockade ut mig och hunden i fredags, på frusen cykeltur, innan klockan slagit elva. Blev en skön sådan, via Nydalasjön/ Strömpilens djuraffärer/ strandpromenaden/ Cykel & mopedhandlaren/ Berghem.  Hem följde det hundsnacks för närmare 60 kr ordinarie pris, nedsatt till 16.. En väl unnad belöning!  Själv bjöds jag på morotskaka och kaffe, utomhus. Hundvänligt!

Lördag fick bli lugnare,  då hunden vägrade göra något häftigt på morgonen. En urborstning i solskenet, medan Lizzy hälsade. På respektfullt avstånd från hans stora framtassar! :)  Blev också taget en nyttig promenad bredvid Frodo, via Nydalas grilleld och vårt lillkonsum. Tycker att hundarna skötte sig fint! För att inte ha haft mer att göra med varandra. Så olika i ålder, storlek och sätt.


Idag har krafterna återvänt och vädret håller i sig. Det mesta av diskberget ordnades undan, innan vi mötte solen. Haddock fick sitt märgben ur frysen, så att vi andra kunde äta grillkorv "ostört" på tomten!

Veckans invägning visar på 18,5kg. Responsen från uppfödaren, känns också väldigt positiv! " Men stora pojken! 😍 Al och Chapo vägde 18 kg idag, Dalton 17,5 kg, Bugsy 17 kg, Frank 16 kg och lilla Bonnie bara 15 kg.. De har tunnat ut lite den senaste veckan, p.g.a. ett glapp i foder-beställningen. Så nu har de gått på torrfoder, istället för färskfoder. Det behövs lite extra fett, när de bor ute 😊"
-Säkert går en hel del energi åt till att hålla värme, och brottas med syskon? Här rullar vi mest bara runt, lite kamratligt inomhus. Tar någon behovs-tur på cykel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar