fredag 9 augusti 2024

Augusti-stuga


Sjunde augusti med dimma och dagg omkring spindelnäten, hann bli till en riktig sommardag. Gräset bjöd motstånd, med inkastad sten och sönderkörd LED-lampa från grannens försenade "slåtter".. höll på att fördärva nya rotorklipparens skär.



Dagen efter varnades det för skyfall, så vi skyndade oss att köra hunddrag i morgondimman. Trots att det var sop-hämtning och ren längs byvägen. En väldigt bra start-träning! Två veckors lagrad mat-energi som bara exploderade, helt i Haddocks smak!  Väl åter på tomten beordrades vi att barrikadera fönstren, för nu skulle Rune klippa sig ner till Kina! Stenkastningen var bara att acceptera.. Bilen fick flyttas in i garaget, från min egen tomt. Inte särskilt smidigt, då vi andra tidigt erbjudit oss att hålla hans gräs kort!


Idag har vi fredag, redan klockan två på morgonen. Gårdagens uteblivna nederbörd bara öser ned mot husvägg, fönster och tak.  Hårt, så att vi alla vaknar upp av det.
Dagen i övrigt blev däremot jättefin och solig, för att vara just denna sommar. Ekorren visar sig i granen, medan jag skrapar och grundmålar entrédörren. -Så blev åtminstone brosidan uppfräschad i år! Får se ifall garageporten hinns med, mellan skurarna? Färgresten borde räcka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar