onsdag 28 augusti 2024

En granne saknad

Söndagen passerade helt lugnt och stilla för egen del. Elräkningarna har betalats, pedaler blev utbytt på projekthojen och en massa TV-tid flöt iväg med ett intensivt åskregn.
Det var planerat för inköp av ny Micro på måndagen, så det var bara att stå för det.Trots blåst. Hunden ville inte alls lyssna på något lagom tempo, varför det blev en odrägligt låååååång promenad! Med lastad kärra efter cykeln. Många gånger ångrades beslutet, att ha med sig honom alls. Fast han behöver öva. Väl hemma från återvinningen, gick det lätt ner ett par kroppkakor med sylt!! Kvällen avrundades med mer regn.


Tisdag bjöd på bra matpriser hos kvartersbutiken. 5 Findus och 3 Oetker-pizzor landades i frysen, innan hunden fick dra lantligt avkopplande grusväg runt Nydalasjön i sitt eget express-tempo! För ändamålet valdes en singlifierad mindre mtb, med 26" hjul och 180mm skivbroms framtill. Sedan fick han dra bäst han ville. Sista biten blev med en stackars landsvägscyklist som hare! Riktigt kul, att se ivern och hur sista krafterna kramades ur.

Väl hemma, tog det inte lång stund innan hunden var pigg igen! Vi satt på gården och åt glass, tillsammans med grannar. Nämnde ett äldre par och hur fina de varit. Ofta med godis till våra hundar. Bott här sedan husen var nya. Idag får jag veta, att Gusten dog i måndags. Lite kusligt, att vi så nyss nämnt honom. Vi är inte många kvar, som har bott här för någon längre tid. Ordningen är borta. Tryggheten med den. Grannar har fullt upp, med att kalla hit polis! Det gäller fler politikerdrabbade områden. För det här har inte vi sönderskattade beställt på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar