torsdag 15 augusti 2024

Väder endast i söder?

Nu är vi less, på hur väderleksrapporteringen sköts! Varför dessa finfördelade angivelser för sörlänningar, när 2/3 av landet får nöja sig med en missvisande handviftning? Ge oss rätt väder åtminstone, om ni inte kan ordna så det blir bra.. Förneka inte dessutom den pålitliga rötmånaden, som infunnit sig stadigt i generationer! Vetskapen om den, har räddat mycket mat från att förgås. Ved har blivit huggen och torkad, innan fukten slagit till. Fasader målades, med färg som fortfarande sitter kvar. Sedan 50-talet.


Nu är väggarna våtrutiga på morgnarna och en efterhängsen ren följer oss på första promenaden. Haddock vill verkligen ta upp jakten på den! Tvärtemot förutspåelsen, blev tisdagen lyxigt solig. Glass med jordgubbar lockade och gräsklippningen blev rent av svettigare än vanligt. Fick avbrytas på halva sträckan, för kallbad i sjön. Vår lilla badstrand föräras med två lastbils-lass ny, fin sand! Varmvattnet i slangen lämpade sig därmed bättre för att tvätta ur håret.

Vi hann nästan njuta av go-fikat, innan grannen attackerande och ohörsamt pratade sönder den stunden också. Där är fel på allt och alla, hädanefter. Som motvikt sms:as det med Haddocks uppfödare, som fjällvandrat med hans pappa Baloo samt kull-bror Al Capone i Borgafjäll. Kanske blir det att de tittar förbi på hemvägen?


Vi som skulle vara morgontidiga på onsdagen, tog sovmorgon.. Innan det bäddades med hemvirkat, sopades ihop hundhår, oxalsyretvättades WC-porslin samt klipptes färdigt i solskenet där ute. Något besök blev det däremot inte, denna gången heller.. Vi fick fika gott under parasollet, själva! Postade retsamt vykort till de osynliga där hemma och smaskade på mer glass och bär till likören. Badade kallt och ostört. Kikade lite förfärat, på hur våldsamt husbyggarna i "Grand design" far fram.. Dyrt och smaklöst. Sent på kvällen kom min samegranne nya hundar, till sitt vinterviste.


Även idag blir en bättre sortens sommardag? Lite disig. Den inleddes med ett ryck, då dragselen lagats igår kväll. Vi tar alltjämt våra morgonrusher längs Vintergatan, via Norrsjön. Möter den allt kaxigare strörenen, precis efter att hunden fått ha kopplet för sig själv en stund.. Spännande! Fick igen kopplet, men sedan gick det undan värre! Axeln får tåla mycket.


På schemat väntar endast Bullens korv, bad, stadsfrämmande och en rygg-knådning.. I övrigt är här ingen aktivitet, mer än på ödegården. Gläds då över en 600kr leksaks-katalog från 1976, billigare på Tradera..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar