tisdag 11 juni 2013

Hantverkare & jordens undergång

Måste väl först säga, att jag haft en helt underbar vecka i Lappland! Det är som frodigast nu. 20 grader i skugan. Gräset klipps 2ggr/ v.. Jordgubbar, rönn, spireor, tulpaner, pentséer, vallmon, mossor: allt blommar!
Köksklockan och serveringsbrickan kom på plats, första kvällen. Duschdraperi byttes ut. Grannarna dök upp rätt snart.. Det är en härlig stämning!
När inte solen värmer ute, hittar man att göra inomhus. Nu är vinterns hela sock-lager stoppat, gamla duschblandaren renoverad, utemöblerna in-oljade, och bull-påsen tömd!
Oväntat komplett stug-servis? Ostkupa 500kr.


Är det soligt, står vi ute och surrar. Vandrar mellan gårdarna, ser när hundarna våra brottas tillsammans. Grillar och provar whisky vid holk och stuga. Eller så klipper vi gräs och kittar fönster! :p

För att inte hunden skall klappa ihop helt i lugnet, blir det en och annan cykel-tur till de kring-liggande sjöarna. Fina timrade grill- och övernattnings-stugor finns! (Nästa vända skall kameran med.)
Helt sagolika miljöer, som hämtade ur Ronja Rövardotter. Bäckar, skyddade för sina musslor. Små vattenfall, värdiga finare turist-kataloger! Bara att ställa sig inunder, och bli klarvaken.
Ovanför är dessutom bäcken så pass grund, att solen hinner ljumma på bakvattnet en del. Istället för badkar.. Kristallklart, gott vatten.
Sjöar, helt fria från trafik. Bara att vada rätt ut, i Adamskostymen! Lugnt lägga sig att soltorka efteråt.
-I själva byn finns inga hemligheter. Alla vet, att nu mår inte "den" så bra. Eller vem som kommer åter det datumet, så då klipper man gräset strax innan. Flertalet har egna historier, karriärer och öden. Vi har tur att ha en så pass bred blandning av yrken hos oss! Dock luras vi även där, att vänta på takplåtisar och VVS:are! Hängde ekologin och världens framtid enbart på dem, skulle åtminstone jag bli riktigt deppig.. Så fullständigt likgiltiga typer! :D  De har fått sin chans i byn nu. Vi löser problemen själva.

Kvällen avrundades med nylagad rabarberpaj, och att jag masserade axlar, nacke och skalp ett bra tag. Trivsam sysselsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar