torsdag 27 juni 2013

Väder för inne-lek

Efter gårdagens soliga väder, bjuds nu på grå-regn. Jag gläds, åt gårdagens trevliga impulsköp.
Efter kalibrering av gyro, hovrades det snart över matskålar och diverse möbler hemma. Kände mig barnsligt nöjd, sedan jag flugit ut genom hall-dörren och landat snyggt, ute vid skorna. Viktigt att inte gå nära väggar, då man snabbt sugs in! (Samma gäller för stora LED-skärmar..)

Det är fascinerande vilken skillnad det blivit på priser och teknisk kompakthet, mot för när man växte upp! Då gällde metanol, kameraförbud, flyglicens, och en dugligare helikopter kostade tiotusen.. Var dessutom fruktansvärt avancerat att flyga.
Nu sätter man dem färdig-utrustade med 2.4 GHz-sändare och kamera med minne (eller valfri kanon!), i småbarns händer. Silverlit modellflyg
Klarar det på ngn. hundra-lapp. Om man inte söker finesser som 3D-flygning och GPS-navigering, med "hjärna" frånWii-Fi, i en nyare Quad-copter.
Upp och kolla, var älgarna står?
-Det är aldrig för sent, att vara barn! :)  Lite stressigt intill väggar och fönster-drag, men start och landning på en skärbräda fungerar fint! Övar mer, innan det läggs ut film från cockpit.. Medan det går fint att landa på skärbrädan inne, blir det verkligen att kämpa med termiken ute på gården. Saknar motorstyrka på högre höjd, för att kunna hovra fint. Landar över förväntan ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar