torsdag 29 oktober 2015

Djupfrys bråkmakarna!

Känns som att inget blivit gjort den här veckan. Nätterna och även dagarna är kallare. Snart binder nog sjöisen.
När jag funderar en stund, har ändå tiden använts till något! De nödvändiga tingen har hemhandlats, räkningarna kunnat betalas, jag har hjälpt en granne till vård och i vardagen efter den. Har hunnit återuppta kontakten med en tidigare bekant, vilket nu känns bra. Allting tar dock tid. Det blir inget för egen del, men kan lyfta på andra håll? På så sätt får jag nog känna mig bidragande, till "maskineriet".

I Umeå demonstrerade missnöjda, mot de tillfälliga uppehållstillstånden. På radion proklameras ensidigt, att vi skall vara glada för flyktingarna. Då de lyfter kommersen? I Sälen vägrar de nyspacklade flyktingtjejerna att kliva ur bussarna. Bussbolagen funderar på om man skall behöva Kronofogde, för att få tillbaka sina fordon? (Debitera migrations-verket!) Butiker anmodas ta hem särskilda varor: enkom tobak m.m.. (Ingen anpassning till det nya landet.) I Jörn minns man ännu snatterierna, som drabbade butiken.
Medan polisen klagar över att flyktingkrisen hindrar dem från att göra sitt jobb, vädjar Tärna och Storuman om hjälp mot stöldvågen. (Prata med dem som bodde i Kristineberg, när det invaderades.)

Sjukskrivna gjorde liten skada. Tänk om vi sluppit politiker istället!

Ikväll blir det samekultur. På tiden den lyfts fram. Vi måste börja vara rädda om det nordiska!
-Utrikesnyheterna säger allt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar