lördag 4 januari 2020

Dyr cykel ger inte bättre cyklist. Mera gips!

Januari tjugotjugo, som det populärt lyder. Lånat från USA-engelskan. Årskrönikorna dominerades av väderhysteri och huruvida ekosystemen är körda redan. Man blir smått galen, mitt mellan plus och minus tio grader. Inget hinner med när kommunen spar pengar. Inte ens en mer "begåvad" Batra-Stockholmare på hoplånad 100.000kronors cykel. Pang! Så kommer verkligheten ikapp och benen går sönder. In med extra stafett-personal!

Efter 44 år stängdes Ringhals 2, som kom före 1, ned. Renoveringsarbetet hade blivit för dyrt, när beslutet fattades. Ringhals 1 planeras också att stängas ned, men än återstår lång tids sanering innan själva rivningen. Slutförvaring är annu inte löst. Med ryska ubåtar och kemikalier från andra världskriget söndervittrande, kanske vi inte behöver oroa oss? Fisken dör redan, på grund av B-vitaminbrist. Renarna kommer inte åt laven i vinter. Rese-service blir dubbelt så dyr för våra egna sjuka, för att gynna det sponsrade buss-kalifatet! Mer massavel av tvåbenta, är så miljövänligt så!

Försökte hjälpa moder att kolla Halebop-räkningarna hos Telia, som det länkades till i SMS. Det gick inte utan Bank-ID. Något som vi vägrar skaffa!
Allting skall inte läggas upp på mobilen. Saknar säkerhet. Ungdomar utpressar via Swish.
Aftonbladet 17/12: "Förra året anmäldes 1896 rån mot barn och ungdomar. Det var högsta siffran någonsin. Men redan nu står det klart att de blir ännu fler i år."

Nyår var avslaget. Halkan och gråvädret kanske förtog? Butikerna var i de flesta fall stängda på nyårsafton, utan att dagen var röd. Kvar var några ouppfostrade slynglar, som strösmällde fram till klockan två på nyårsdagen. Inget vackert eller trevligt med det! Vedboden i slalombacken brändes ned. Korna flydde.

Efter drygt tio år flyttar grannparet isär. Hunden mister därmed en smaskig godisficka! Tråkigt när trevliga grannar flyttar. De är inte många kvar nu, när Rikshem förstör området. När jag söker lägenhet, får jag veta att jag borde ha börjat 2007 och tjänat betydligt mer. Det ger inte valfrihet. Kusinen säljer sin villa, efter att nog många tröttnat på honom. Han flyttar närmare föräldrarna igen. De kanske står ut?

-Återstår att lura sig själv, med dekadent lyx. Stanwell Golden Contrast, shape 07.


1250 spänn, begagnad..

1 kommentar:

  1. Nu tog det hus i helsicke! Rikshem fortsätter att förstöra för hyresgäster på Mariehem. Hyror höjs med drygt 40% igen
    Tidningar och TV har uppmärksammat skiten i flera dagar nu. Vill Rikshems personal kunna visa sig ute igen?

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/topprenovering-och-hojda-hyror-skapar-oro-pa-mariehem

    SvaraRadera