fredag 4 september 2020

33 liter rensade

September med vita gräsmattor om morgnarna. Vi närmar oss nollan om nätterna.
Den här sommaren blev också annorlunda. Kall, blåsig och något försenad på många områden. Länge tvivlade vi på att det skulle bli några bär! Rönnbären verkar ha uteblivit, i de träd som jag ser från fönstret..

När det gäller vinbären, så har de krupit in tätt under bladen. Många, små och lite sent utvecklade samlas de in för hand, innan frosten nyper åt dem helt! På två. dagar har vi fått ihop tolv ganska svårplockade liter. Bären ville inte riktigt lämna sin buske än.. Några dygn till, och de kunde alla ha legat i gräset!

För att inte knorra ihop själva, varvas rensningsomgångarna med lätta domino-partier! Lite som patiens för flera? 😁

Igår kikade vi på vårt lingonställe, men hade fyllt upp hinkarna innan vi kom fram! Lite stressade, vid åsynen av thailändare i närheten! Vi tvingades att skynda oss, för att inte åter stå där utan några snår att plocka ur.. Plockade på oss betydligt mycket mer skräp, än vi annars brukar göra. Så här efteråt, konstaterar vi ändå att vi rensat 21 liter röda lingon. Före första jakt-dagen för älgjägarna! Skönt, och tröttsamt.
Hunden har fått springa lös mellan cyklarna och gjort egna upptäckter i skogen. Vi är nöjda! Återstår att koka lingonsylt, av de sex liter som inte rymdes i frysen. En annan dag! Nu är vi less.. Inte ens kallbadet återgav energin fullt ut.

Ikväll kommer Jeanette åter och hälsar på. Vi skall vara så trevliga som vi bara kan! Zzzzzzzzz..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar