fredag 18 september 2020

Höst-kläm!

 Vädret fortsätter att vara blåsigt, även om måndagen lyckades vara solig. Gräset är klippt, för sista gången detta år? Grusgången ser fin ut, grepad och utjämnad. Polon har blivit upptvättad och dammsugen. (Tjärfläckarna blev dock kvar..)  Syrran sms:ar, tätare än på länge. Här surras med både Rune, Tony, och Patrik om nya stövarvalpar! 11 veckor gamla..


SMHI unnade oss inte den fina tisdagen vi fick? Tidig promenad på eternithusets ägor, med närhet till sten-vik. Tänkte att det passar bra med skafferigallring, en ful dag.. Men den uteblev! Fick oss ett vackert helvarv runt sjön, dragandes ett lottlöst ABU Hi-Lo. Tur det!


Onsdag så, kom det 34mm ihärdigt regn i mätaren!! Det är ganska mycket vatten i en båt.. Än värre, att där skymtade en och annan blöt snöflinga! Lämplig dag att städa ur städskåpet. Sista stället som städas? Hittade nämligen en 50-tals fällkniv, med en boxande "Ingo" på? 😁 Jeanette dök upp till ett senare trekaffe.


Torsdag hade regnet slutat och morgonen bjöd på en skön, solig morgon-promenad. 
Öste ur båten, innan frukosten och kordinerat Kalaha. Plötsligt meddelar mobilen, att Johanna, Edvard och Dio är i Tallsjö!  Kom smygande i elbilen.. och hade vunnit bonusmil ur batteriet i.o.m. det! Laxlunchen blev lyckad och gav kraft till kubb-spel, vilket seniorerna vann!!!! 😊  Adrenalinkicken efterbehandlades nere vid strandkanten, innan rafflande tärningsspel, där nästan alla fick vinna en stund.. 🤔 Nu har Jeanette och jag lyckats se en timme, av både Kingsmen 1&2!  Såå kvällspigga så. Tio luftgrader, och vi har sjöbadat! Den 27:e tas bryggorna upp, inför vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar