tisdag 8 september 2020

Riktigt surväder

Lördagen bjöd 4.5 liter slut-lingonsylt, trodde vi.  Det var på det ursprungliga plocket.. Efter det droppade P-O & jägarna in till byn, medan vi kalasade på andra omgången surströmming..😋. Så långt var allt ok.
Söndag ville så Jeanette få komma sig ut på en trevlig utflykt, det hon kan. Kul tänkte jag.. Iväg kom vi. Packade in moder i bagaget och skumpade iväg. Väl framme blåste det på och blev kyligt värre! I ett nafs hade vi sju bonuslitrar lingon, och ett åskmoln mitt över oss.  Det hänger kvar där än, som Damokles svärd. Inget att göra åt.
Livet är var och ens. Hur man vill ha det? Vi valde att bjuda på blåbärssmulpaj, i form av en vind-snurra. Kvällen blev bara surare, i regnet!
Måndag kunde man ha trott på solsken, men tji! Lika surmulen, även den.
Premiärkokar egen lingonsylt, och får ut 4.5 nya liter utan vulkanutbrott från grytan! Kändes bra, men bevärdigades på Ida-vis. Väl inövad stumhet.  Skönt att bara ösa ur båten, och få fiska abborrar några timmar.  De får flytta med hem till Jeanette, i morgon!  Jag besökte deras egen hemvist idag. -Där var inte skönt att bada!! Gruvar till nästa gång, igen..
Vad mer om dagen? Flykt till Fredrika, med kaffe och glasspaus hos Handlar'n, efter att ha kikat på alla Corona-stängda turistalternativ! Gick bara att boka rum hos de övriga..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar