onsdag 11 oktober 2023

Behöver positivitet


Efter helgens dystra nyheter, behövde vi få tanka på med "feelgood"!  Måndagen blev efterlängtat solig. Förmiddagen fick värma upp omgivningen, medan jag bytte fuktslukare i källaren och på nedre våningen. Sedan var  vi redo efter lunch, att cykla ut på snöiga grusvägar! 


Moder med injusterad sadel, för benlängden. Blev mycket bättre, säger hon. Någon värme i rastkojan, var där inte. Väldigt mysigt ändå, när vi alla hjälptes åt med kakorna! Helrätt dag.


På tisdag förblev det istället grått och fuktigt. Klibbig nysnö med rävspår och rådjur, på morgonpromenaden!  Fyra smattrande hackspettar  på rad..
Tony återvänder till Värmland, efter sin jaktvecka på hare. Blomman anländer parallellt till en ny omgång älgjakt. (Inte så lyckad sådan i år.) Inga hyrhundar!


Vi håller oss däremot inomhus, klart nöjda efter utflykten. Bakar en andra sats sirapsbröd i långpanna, och dessutom äppelpaj till trekaffet. De sista franskorna blir till varma mackor, intill rabarberskräm: en sensomrig middag!


Idag var utlovat oväder. Det har förflutit ganska lugnt, som stilla regn genom dagen? Vi har kunnat både efterräfsa löv och klippa gräs, där det behövts. Fortsatt äta oss genom lagret ur frysen. Rune fick sina bromswirar och höljen utbytta på sparkcykeln, till slut!  -Trots att de egentligen redan var justerade. Ena bromstrumman kärvade dock, även efter byte. Inget jag ger mig på, i nuläget.


Mammas kusin Solveig och min goa granne håller kontakten med oss. Trevligt! Så här länge har vi inte varit kvar någon tidigare sommar.. Det kan vända väldigt fort, snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar