lördag 21 oktober 2023

Tiden tillsammans


Skötte om mig riktigt bra inomhus på tisdagen. Mamma kom förbi med min ärm-renoverade HellyHansen-jacka, lagom innan  vintern. Det börjar bli kyliga vindar. Sommarens ärtsoppa värmer fint, mellan promenaderna. Blir mycket gått längs Nydala, och även ute vid havet!

På onsdag togs gemensamt nya kylväskor och en större laddning torrbollar hem, från Ersboda. Det hanns med före lunch, och sedan bar det av till grannens kust-stuga. Hon ville ha med sig "någon" när vattnet skulle stängas. Jag fick samtidigt träffa hennes favoritgranne, en spegling av min dito.. Två paralleller i samtiden!


Tillvaron är skön. Tar inte ens emot, att städa och diska på torsdagen. Snön faller rikligt. Före lunch har Joffi fått sig en grann-promenad längs ängarna.  Middagen blir försenad, då vi även går runt Nydalasjön tillsammans med Gh. Det var inte tänkt så långt, men efter hälften vänder man ändå inte?  Samtalen flöt på lika bra! Lekplatser "prövades" pedagogiskt. (Denna dag dog Lasse Berghagen)


Ingen vila för Joffi på fredag. Då rullade vi istället ner på stan, för att lyfta fram mammas vintercykel och prata med f.d. kollegor på verkstaden. Blev en skön hemmakväll, med drömmande hund intill. Scrollade lätt bland auktions-pipor, innan sängen var enda utväg.


Idag har vi varit igång igen! En heldag ute vid kustskogen. Bytt gasoltuber i värme-element och fotat ljus och vatten i vinterskrud. Grillat korv i jaktkoja och sett spåren av djurliv. En härlig dag, med många skratt! Får se ifall vi orkar med morgondagens gårdsfest utomhus? Kanske behöver fylla på energi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar