måndag 16 oktober 2023

Möter vintern i stan

Torsdagen den tolfte bjöd på istäckta pölar och klart solsken. Det efter en klar natt.. så vindarna var kalla! Ute hade vi inte mer att göra, så det fick bli extra rulltårta att ta med hem. Skadar inte med kalorier i vinteridet? Vi har kvar att tömma frysen. En hel kyckling och ett par klubbor bl.a..  De både görs i ordning och börjar ätas utav. Varvas med tjockpannkaka, innan hemfärden. 


Mycket tid går till att organisera matväskorna, för så smidig upp-packning som möjligt.  Stugan sopas av och vintersäkras. Det som inte blev gjort, var att plocka ur småbatterier. Får kika på det i vinter! Någon tur må vi göra oss dit? 


Fredagen var både solig och vackert frostig. Spegelblank sjö. Resan hem var lugn, om än högljudd p.g.a. dubbdäcken. Inte många stressade omkörningar. Var väldigt skönt, att dumpa packningen hemma, innan vi parkerade hos moder. Varvade ner.


Lördag började regnig. Inte alls så kaotisk, som det hade varnats för. Därför kunde hunden och jag cykla efter fleece-jacka och fuktslukare från Jula. Sedan sjunka ner i sköna tv-soffan, och höra sms:n ploppa in i telefonen.. Tror alla har kontaktbehov, när kylan smyger sig inpå?


Hundstackarn plågas med pälsvård på söndag. Enorma tovor i ljumskarna, resulterade i ett smärre berg på golvet!  En lättnad efteråt.


Nu har vi vecka 42 och måndag. Isvindar pinar våra nackar, och tvingar in oss i varv av halsdukar och ylleplagg. Termostater plockas bort, för att öka flödet i elementen.. Vattnet räcker ändå knappt till 18 graders värme i rummen! Så snålställt har det blivit. Som oljekrisen på 70-talet, när jag ännu kröp omkring nere på stengolvet. 

Idag byter jag istället sadel, åt min goda granne ovanför. -Får säkert hundgodis tillbaka snart. Det är lite bus på gång! Utflykter och upptåg. Flirtig stämning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar