onsdag 6 december 2023

Blir tryckt i februari

Betalade medlemsavgiften i Svenska pipklubben och skickade då en hälsning med tillhörande (andra!) bilder. Det blev så pass, att man vill få använda det i Rökringar! 

"Det är inte tvär-enkelt att träffa andra piprökare i Umeå längre. Försökt t.o.m. via telefonen, som alla nu bär omkring på. Tiden när uteserveringar erbjöd plats för rök och samtal  är som bortblåst! Min favorit-tobak tog slut i Europa. Gångbanor kantas av kastade, godisdoftande e-cigaretter med batterier. De äldre grannarna har lagt piporna på hyllan, dragit sina sista bloss.

Viss skuld bär jag naturligtvis själv också, som flyr inåt land över sommarhalvåret. Där finns inte många människor kvar!

Vintertid med minus tjugo grader, lockar inte andra till trädgårdsgruppen. Fast vi försöker ändå! Allt för att bättra på grannkänslan, efter höstens otäcka våldsdåd. Det blev då så tydligt, att vi inte känner varandra längre? Hyrorna tvingar till snabbare omflyttningar. Många lägenheter blockhyrs, för kort tids boende. Värden är nöjd och ingen hinner bry sig! Då sitter man heller inte ute och överhettar pip-huvuden. Kanske är piprökningen en så privat njutning, att vi hellre bara läser om varandra, än pratar sönder en skön stund?

Missade en Stanwell 146 Golden contrast på pip-auktionen, men fann strax därpå en inrökt  dansk 146 "Royal" istället. Känns dock som enbart en halv stämpel. -Royal, vad för något? Från början Jess Chonowitsch design. Skön i handen, och går att ställa på bordet. 38 gram (Snart har jag mig nog ett horn också?)

Jag har fått mig jämnårigt vintersällskap, tack vare hunden. Även det ett intresse. Hundar alltså!  Lite oväntad känns den tvåbenta kärleken ändå, efter passerade 50, läsglasögon och dragen visdomstand. Med samma ålder, har vi liknande nostalgiska minnen kopplade till pipor.
Det blir inget konstigt, att jag långsamt bättrar på min samling ibland. Kring jul någon gång, verkar det som.
Får nog räkna in novembers vunna Stanwell års-pipa från 2007, som inköpet för 2024? Så ser vi hur länge det målet håller! Halsen har tagits upp till 3.5mm, vid rengöringen. Huvudet balanserar mellan äpple och Rhodesian, m.t.p. linjen runt om? 39gram. Bear Graves för Smokingpipes hade en gissning på upphovsmannen bakom modellen, men inget säkert anges hos Pipedia."

Det är tydligt, att jag är en mer social person än jag trodde under uppväxten. Känns gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar